tisdag, mars 04, 2008

Trodde att singeln skulle testas av p3 igår. Det är en grupp på fem pers, kanske, som bestämmer vilka låtar som de plockas upp på rotation. Det tog ett tag innan jag fattade hur det funkar, det var skönare när jag levde i ovisshet. Att få rotation betyder nästan allt. Men jag tror inte att den testades igår, eller så blev den sågad.

Jag borde ju säga att jag skiter i om det går bra eller dåligt, att vi har gjort skivan för vår egen skull. Men det är lögn. Har man en gång fått smaka på framgångens sötma, blir man som Gollum och sitter och dreglar efter mer. Och man höjer ribban hela tiden. Lite samma sak som med förhållanden. Först går man omkring och är kär i någon och tänker "att vara ihop med den är allt jag vill". Men när det händer kommer man på att det vore fint om man kunde prata med varandra, dela på disken, vara i fred, ringa oftare och så vidare.

Pratade lite med Stefan, vår gitarrist och slagverkare, alldeles nyss. Han känner sig också lite orolig. Jag sa till honom att det kanske var dumt av mig att lägga mitt liv in the hand of a rock ´n roll band. Men han tycker att det är en bra grej. Jag frågade inte varför.

Jag skäms över att skriva om sådant här, vet inte varför jag gör det. Skriver om det alltså, det känns inte ens viktigt för mig. I och för sig är det fånigt att jag skäms över det också. De allra flesta band vill ju att deras fans ska rösta fram dem på p3 tracks och så vidare.

Kanske för att det känns deppigt om allt går åt helvete? Men om ingenting händer: är inte Plötsligt händer det inte en väldigt bra titel då?

Hur som helst så släpps den på riktigt imorgon. Vad det nu betyder.

Är det växthuseffekten eller är det alltid så här varmt i Göteborg i mars? Har ni tänkt på att de flesta blir mer oroade för miljön när vintern är grön än när våren är tidig? I alla fall jag, jag är inte orolig nu, men i julas var jag väldigt ledsen över bristen på snö.

6 kommentarer:

Simon sa...

Jag köpte den igår i alla fal, på cd-singel.

Att vara i ett band är ju ett jobb, så det är väl inget fel med att önska en själv framgång och gröna skogar.

Att bli spelad av P3 är ju inte heller som att önska att Coca Cola vill ha ens låt i deras reklam. Det ger ju inte lika mycket pengar. Dröm om Coca Cola istället, där har du ett nytt hus säkrat!

Eh, singeln är jättebra, och jag önskar er all framgång.

martin sa...

Det tråkiga är väl att man förminskar sina egen musik när man bedömmer den utifrån hur pass bra den fungerar på radion. Jag stod på en scen på sundsvalls gatufest och pratade med Sanna Bråding och Takida utan att riktigt veta varför för två sommrar sedan. När man gör sådant, borde man tänka efter. Men samtidigt: det är lätt att vara indie när det går riktigt bra eller riktigt dåligt, i läget mellan dessa är det svårare.

Anonym sa...

hur menar du att man ska tänka efter? intressant tankegång

Trollhättans finaste sa...

Vafalls, jag som är en p3lyssnare av rang blir upprörd. Klart att den ska få rotation allt annat vore skandal. Först medger Hanna Widell att hon diggar Pet Shop Boys och nu detta, var är världen på väg? Nu är det jag som skriver ett argt mail, underskrivet och allt.

Både "Plötsligt händer det inte" och "Aldrig där" är kanonlåtar och jag längtar efter skivan. Tills dess lyssnar jag på RixFM i ren protest.

anna sa...

jag lyssnar på p3 för man får höra så mycket nytt. ibland älskar jag verkligen p3. det var väl där jag hörde "kalla mig" för första gången och blev typ kär. men iallafall vissa låtar blir så uttjatade och känns inte indie längre liksom jag vill inte ge några exempel men ni vet va? men jag tänker att eran låt skulle va en sån som spelas lagom mycket så man får njuta och inte tröttas ut. låtar som hamnar högt upp på tracks är ju så trista! tracks är inte ens kul att lyssna på. visst spelades "kalla mig" mycket då under sommaren, min pappa sa typ "men vad är det här för nåt?" och jag och min syster tyckte den var helt underbar och hade den på mp3:en i typ ett år.
du skrev att du skämdes, jag skäms lite nu jag med. men ni gör fina låtar och så. "plötsligt händer det inte" känns som jag känner mig nu.

martin sa...

Tycker inte att du ska skämmas.

Jag förstår det där med att man kanske inte vill att artister man gillar ska bli uttjatade... Så känner nog jag också. Fast bara för andra band, Vapnet ska sälja ut som fan!