onsdag, mars 05, 2008

Lyssnar igenom mastringen av skivan. Lite kortfattat kan man säga att man mastring innebär att man höjer volymen några snäpp och fakturerar några tusen. Som lekman är det svårt att höra någon skillnad, men man inbillar sig väl ofta att det händer massa grejer.

Nu har jag hört låtarna hundra gånger innan, men det är ändå rätt roligt. Jag spelar piano på en låt. Jag tycker att det låter fantastiskt. Glavå säger att det är bra för att det är så dåligt spelat. Han jobbar väldigt mycket enligt The Game (boken om att skaffa tjejer, ni vet). Alla komplimanger har en negativ tvist så att man blir glad och osäker samtidigt. Jävla härskarteknik.

Skivan har tio spår och kommer att heta Döda Fallet. Fallet ligger i Ragunda, Jämtland, och är dött för att en kille från Sundsvall klantade sig och tömde hela Ragundasjön när han skulle leda om vattnet för att underlätta timmertransporten. Det är väldigt fint där. Vi åkte förbi där i somras och jag tänkte på hur fantastiskt det vore att göra en video där. Har ni sett det så fattar ni. Lite samma känsla som U2:s Joshua Tree då de står i öknen med cowboyhattar. Försökte lyssna på den skivan förresten. Jag gillar deras ambitioner, men den är lite svårtsmält. Lite för mycket på något sätt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Där har jag varit! Döda fallet, det är vackert där. Ni vet väl om att de har en vridbar läktare för utomhusteater där? Mest revyspel men jag tänker mig istället ett Vapnetskådespel i tre akter. Det blir sommarens hit för alla Ragundabor!