tisdag, maj 29, 2007

Från Om Kommunismen.se

Hatiska och aggressiva budskap, med snabba och enkla lösningar på alla problem visar sig trots allt som hänt fortfarande ha en förvånansvärd kraft att locka många människor, särskilt när de underliggande kommunistiska budskapen maskeras i krav på fred, frihet, solidaritet, jämlikhet och rättvisa.

Från samma sida:

Ordet propagandas vanligaste betydelse är att avsiktligt sprida osann eller vilseledande information i syfte att stödja en politisk åsikt. Den som sprider propagandan avser att förändra folks bild av en fråga eller deras förväntningar på ett sätt som sammanfaller med spridarens egna mål.


Om ni har en känsla av att ni har otillräckliga kunskaper om olika politiska inriktningar så bör ni nog passa er från den här sidan. Att lära sig om socialism via Föreningen för upplysning om kommunismens material är ungefär lika lyckat som att fördjupa sig i judendom genom att lyssna på Radio Islam. Om ni däremot roas av skamlöshet och enfald så kan jag rekomendera den.

På samma sätt som många högerextrema och nynazistiska grupper förnekar eller förringar Förintelsen, förnekar eller förringar många av de nykommunistiska grupperna kommunismens brott mot mänskligheten. I likhet med många nynazistiska grupper försöker även många nykommunistiska grupper utåt framstå som demokratiska rörelser.

De nykommunistiska partierna och grupperna undviker idag oftast att utåt kalla sig kommunister, trots den att åsikterna är uttalat kommunistiska. Oftast används mjukare begrepp som "utomparlamentarisk" eller "autonom" istället.


Ett exempel på en utomparlamentarisk grupp (det vill säga kommunistgrupp) är Greenpeace.

7 kommentarer:

maja sa...

mycket roande sida, tyvärr mycket oroande sida också, om det finns folk som tar den på allvar..

david sa...

Alltså de här tomtarna har ju mycket stort inflytande tyvärr, dn körde ju ett scoop för några veckor sedan där de gjorde en grej av deras "undersökning" av högstadielever som är helt bristfällig med tramsfrågor som vilken annan huvudstad som ligger närmast stockholm (svaret skall vara tallin, men mång tror att det är helsingfors eller oslo). Man slår också fast att kapitalism går hand i hand men demokrati utan att problematisera att kapitalismen uppstod långt före demokratin och att outvecklade former av kapitalism finns i länder som är långt ifrån demokratiska. De sätter de västeuropeiska staterna som mall för att marknadsekonomi är lika med demokrati trots att de flesta västeuropeiska länder haft ganska stora statliga ekonomiska styrningar under efterkrigstiden. Undersökningen är humbug helt enkelt och jag är sur över att författare och forskare som jag respekterar (men nödvändigtvis inte delar politisk agenda med representerar den här kampanjen, som Kaa Eneberg och Klas-Göran Karlsson.

Jag är den förste att applådera att skolorna lär ut mer om folkmord och gärna mer om gulag, vilket jag int eminns att vi pratade om alls på historialektioneran när jag gick i skolan (nittiotal) men då om mekanismerna bakom folkmorden. Vad som leder till en dehumanisering av olika folkgrupper, inte som här som en del i en politisk kampanj med mål att svärta ner vänsterblocket i svensk politik. Eller som en urvattnad svensk goodwillkampanj i utlandet som "om detta skall ni berätta" var.

david sa...

Hej igen jag blandade ihop klas-göran karlsson med hans lika skäggiga professorskollega Kristian Gerner,mitt fel. För det andra uttrycker den här killen allt min kritik på ett mycket smartare sätt

http://approximationer.blogspot.com/2007/05/sveriges-ungdomar-r-inte-indoktrinerade.html

Anders sa...

Pitchfork recenserar senaste EP:n idag, ni fick en åtta! :)

http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/43160-ngot-dligt-nytt-har-hnt-ep

Anders sa...

recensionen...

Anonym sa...

Den som har upplevt kommunism och träfat dess offer har fruktansvärt svårt att tolerera dem som tar sig rätten att kalla sig det och sedan säga "O nej, min kommunism har inget att göra med den som existerat förut, det är den sanna kommunismen". Det är som att leta anständiga rötter till nazism och sedan hänvisa till dem när folk blir arga över hakkorset. Helt enkelt jävla respektlöst. När en ideologi har praktiserats på ett visst sätt ett halvt sekel är det denna praktik som definierar ordet, inte individuella tolkningar. Menar man något annat går det bra att hitta på ett nytt ord. Socialist kanske?
Kommunismen körde ner hela östra Europa i skiten i fem decennier och traumatiserade generationer av östeuropéer. I alla länder i med terror, fångläger och avrättningar.
I Sovjetunionen och Kina genomförde kommunistiska regimer de största folkmorden hittills. Ingen kommunistisk stat har varit demokratisk (undantag som delstater i Indien m fl räknas inte!).
Klistrar man etiketten kommunist på sig får man finna sig att bli kritiserad.
Tänker du annorlunda har du antagligen aldrig stått med en östtyska på ett hustak i Berlin och tittat över muren och hört henne gråtande fråga varför, varför kan jag inte få åka till Paris någon gång.


D

Anonym sa...

hmmm... ni gör fantastisk musik. håll er till det. kommunism är i mina ögon det andra sidan på nazistmyntet. roger och ut.