onsdag, april 23, 2008

Måste sluta att prata om pengar i intervjuer och här i bloggen. Jag har inte ambitionen att bli rik, skulle bara vara skönt att kunna se några månader framåt utan stress. Men det har ju INGENTING med Vapnet att göra, det är ju bara min egen stress. När jag känner att jag borde undvika att prata om något så kan jag inte släppa det.

Förut brukade jag och Martin H försvara Vapnet och Sibiria när vi blev smädade av journalister. Men det blir bara fel, det går inte att vinna. Man associeras bara till Lundell, Petter och gnällande jättebebisar som inte får det dom vill ha. Men just att det var så fel att göra det kändes lite motiverande för oss.

Men nu håller jag tillbaka mig själv, trots att det finns massa jävlar som jag skulle vilja ta fejden med.

Hur som helst. Jag tänkte på vad jag borde prata om istället för att tjäna pengar. Vad jag borde svara när folk pratar om texterna. För jag vet vad jag tycker är viktigt.

Som åttiotalist blev jag tonåring i en tidsanda som var ironisk och cynisk. Inte ironisk i bemärkelsen att skratta åt utbildningsradion, utan i bemärkelsen att känslor och åsikter aldrig får tas på allvar. För mycket känslor blir pretto, för mycket åsikter blir progg. Jag är själv rädd för att släppa distansen, för att ta något för vad det är. Men målet jag har nu som textförfattare är att släppa det, att inte vara äcklig och blasé.

Jag borde utveckla det här mer, framförallt formulera det bättre, men nu ska jag ut på turné!

10 kommentarer:

Paulina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Paulina sa...

[från den polska fan som var på Debaser ikväll!]

(ursäkta min dålig svenska!)

hej!

Ni (eller du om det är endast Martin som läser det här) sitter kvar på Debaser, men jag gick hem - jobbet börjar kl. 6, usch! :/
jag köpte "Ge dom våld" ikväll och nu är min Vapnet-diskografi complete! Jag började med att hitta och köpa "Jag vet hur man väntar" på en av de fräsiga små skivaffärerna i augusti förra året... visste inte mycke om Vapnet då, bara att David spelade i det bandet. Men jag lyssnade på den första skivan och blev kär. Du kan kolla min lastfm om du har tid, jag heter loistalaakso där, min lastfm säger att Vapnet var mitt mest lyssnande band förra veckan (och den här veckan ska det visas att jag lyssnar på Vapnet mest igen;) och att jag lyssnade på "Stockholm, sett snett uppifrån" över 100 gånger redan... Fan va fint nya albumet är!! Det är inte konstigt att jag flyttade till Sverige för musiken. Här finns världens bästa musiken och om man kan se en av sina favoritband (för fri!;) vill jag inte va ingen annanstans och skulle jag inte byta mitt liv för nån annans liv!
Vilken bra spelning, jag blev nästan HIGH på den :D ibland slöt jag bara ögonen och lyssnade för det kändes så skönt att sink in this music and just absorb it... Vilka fina låtar du skriver!
Fast konserten var för kort!!!
Visste inte om spelningen i Lund den 8:e maj, jag tror att jag kommer dit! :D

bara en fråga kvar och jag ska lämna dig i fred... vad betyder CP? är det det? http://sv.wikipedia.org/wiki/Cerebral_pares

TACK!
keep up the good work ;)

/Paulina

tomas sa...

hej alla vapnet lovers. kolla vad jag har spelat in till er. VAPNET LIVE PÅ DABASER IGÅR, bra konsert, ganska bra ljud. tanka hårt:::

http://www.mediafire.com/?zjj7guydsau
ni får givetvis ta bort länken om ni inte vill att folk ska få ta del av era fina konserter gratis.

Paulina sa...

tack ska du ha, Tomas! nu lyssnar jag på den konserten som jag var på igår :D

Anonym sa...

Keep up the good work!

Sandra sa...

Frågan är VAD ni vill bli intervjuade om? Kan tipsa det till nån som kommer intervjua er inom en snar framtid kanske! ;) Annars ses vi i Örebro o det kommer bli gött som fan!

martin sa...

Sandra, vad som helst går bra. Inlägget handlade om att jag själv måste ta ansvar för att sluta tjata om vissa grejer. Det enda jag tycker är lite tråkigt är frågan "varför heter ni vapnet?" för att den är så vanligt. Men jag har inget emot att svara igen på den iofs. Tackar man jag till en intervju så gör man sitt bästa, så tänker jag.

martin sa...

Helst pratar jag nog om musik.

Sandra sa...

Haha, jag ska tipsa om att du vill prata pengar då! ;)

Anonym sa...

hej martin! ironi är marknadskapitalismens sätt att få oss att kritisera samhället utan att det riskerar att bli någon förändring. hyperrealitet kan man åxå kalla det; att inget är äkta rakt och ärligt utan en representation av en representation av något som går att sälja. det mest radikala man kan göra idag är därför att ta allting på fullaste allvar, känna mycket, tycka mycket och bli genuint upprörd över orättvisor. du är alltså jävligt bra! ville bara säga det.