måndag, augusti 14, 2006

Runt luch åkte jag och Anna iväg till Halmstad för att lämna tillbaka bussen vi hyrt under sommaren. Vemodigheten när vi lämnade åbäket i industriområdet utanför stan var dubbelt: dels så markerade det sommaren förestående slut på ett uppenbart sätt, dels så kommer jag att sakna att se klumpen äta upp parkeringspengar utanför fönstret. På tåget hem ignorerade Anna konduktören vilket jag tog som ett tecken på att vi skulle tjyvåka, så jag gjorde detsamma. Först kände jag mig ung, sedan gammal när det slog mig att de där pengarna vi sparade inte spelar så jävla stor roll i vilket fall.

Majas i Varberg var mysigt med rundpingis, havsbad i nattet med korallrevsblödande knän och vacker utsikt.

Emmaboda, vilken bra festival det är! Jag trodde att jag var less, men det var jag inte. Bäst var nog Agent Simple och Emmabodas Glasmästare, festivalens närmsta granne (det gula huset med hästar) som tog hand om vår trasiga bil när vi kom till området, körde den till jobbet och lämnade tillbaka den hel dagen efter.

Att få uppleva Hotel Amigos helt sjuka blandning av sextiotalscharter och skånsk vildsvinsjakt var ju en upplevelse för sig. Dessutom körde de ett gulligt DDR-inspirerat frukostsystem där varje komponent till frallan delades ut för sig av en myndig mattant. En tjej som var barfota blev tillsagde att gå upp på rummet och ta på sig skor igen! Det var mysig klassresakänsla.

Vi missade fredagen och lördagen eftersom vi åkte till Malmö och Stockholm. I Malmö bröt min latenta förkylning/magsjuka ut och jag tillbringade tiden efter soundcheck med feberdrömmar om att att Nygård skulle vara otrogen med min tjej och med att spy. Att spela med feber och kallsvett var dock rätt roligt, jag kände mig som Keith Richard. Jag tror att de andra hade roligt också. Men det kanske var febern. Lördagen var också kul, men det är ju helt sjukt att man inte får spela efter tio på Trädgården för att någon borgarbracka vill bo i innerstan och ändå ha det tyst. Jag fattar inte hur man står ut i den där stan.

Nästa helg blir det Bjuv den 25 och Tjörn den 26. Vi sparade metropolerna till sist!

För övrigt så bär jag mycket hat nu, men har inte koncentrationen det krävs att artikulera det.

En rolig grej är att Darla.com distribuerar oss i USA, mest för att jag förknippar dem med en tid då både internet och indiepop var nytt för mig.

3 kommentarer:

max sa...

Va? Halmstad? Hade suttit fint med en spelning här. Någon annan gång, ok?

Anonym sa...

Svårt åå hitta nåt om den där bjuvfestivalen, blir troligen dit jag åker oo kollar på er.
Ni har inte nån länk till en ordentlig sida med lite information om den här bjuvfestivalen eller iaf lite info om just er spelning där o så?
Ska bli skoj åå få se er live, längtat efter att hela sommaren!

Ni får gärna komma till Växjö oo spela fler ggr också!

/Jimmie

Anonym sa...

kom till halmstad och spela för oss!