onsdag, oktober 19, 2005

Cirkus i stan!

Ännu en Kalixuppdatering, av den tråkigare sorten: spelningen var aldrig spikad, det blir inget. Varken Folkets Hus eller Folkets Park. Bara ett missförstånd från vår sida. Tråkigt tycker jag. Om det är någon som i sista sekund vill boka vapnet på torsdag den här veckan mellan Umeå och Östersund, hör av er.

----------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering igen: jag hade nog drömt ihop att vi skulle spela på Folkets Park i Kalix. Jag har fått erfara; från källa och enligt uppgift att någon sådan inte existerar. Men Folkets Hus är nog också kul. Jag tänker mig att vi spelar i en sluttande lokal mitt på dan och får damnsugare och kaffe ur pumptermos efter "giget".
- Det där var väl trevligt pojkar, säger Kalix starka man och klämmer våra finlemmade händer mellan hans ådriga.

När jag tänker på Folkets Hus utgår jag enbart från hur det ser ut i Östersund. Jag har gigat där med den gitarrorkester som jag spelade i på högstadiet. Jag vet inte om jag skäms eller tycker att det är tufft så här i efterhand. Äh, jag skäms nog. Det var jag och andra geeks i varierande ålder som spelade låtar indelade i olika stämmor. Jag har knappt berättat det här för någon.

------------------------------------------------------------------------------------

Hade skrivit lite fel, notera att Karlskrona och Kalmar byt plats samt att december numera inte längre förkortas "des". Jag räknar dock fortfarande Karlskrona till Småland för att inte förstöra upplägget. Och som hämd för att ingen vet var Östersund ligger.

------------------------------------------------------------------------------------

Gamla arbetarstäder
27 okt: Norrköping: Republik
28 okt: Trollhättan: Magasin 15
29 okt: Göteborg: Cosy Den

Tre sidor av Norrland
9 nov: Umeå: Scharinska
10 nov: INTE KALIX
11 nov: Östersund: Gamla Tingshuset

Gulliga Småland
1 dec: Växjö: Cafe De Luxe
2 dec: Karlskrona: Kåren
3 dec: Kalmar: Cafe Söderport

Jag kan inget om geografi så jag har gissat teman. Det enda jag vet om Trollhättan är att man spelar in film där. Men ligger det inte någon gammal industri där? Det känns bekant.

Det är verkligen tre olika sidor av Norrland. Där har jag inte gissat. Det är glädjande att få spela i Norrland och framförallt att få spela på folkets park! Och i Östersund.

Småland antar jag är lika gulligt som det vi har sett hitills. Cafe De Luxe! Vilket namn.

23 kommentarer:

anna sa...

men martin, karlskrona ligger faktiskt inte i gullsmåland. det ligger ju i blekinge, ett litet jävla landskap man aldrig varit i och som man inte vet något om. men det är väl inte mer än rätt när mer än hälften av sveriges befolkning klumpar ihop mer än hälften av sverige som ett enda landskap - norrland.

pophannah sa...

Helt rätt! Trollhättan är en gammal industristad där både Saab och Volvo Aero finns (och säkert en massa mer, men industrier är så tråkiga och gråa)numera är det nog filmen som får all uppmärksamhet.

Elin sa...

Men vad f*n! Varför åker ni till Växjö när jag inte är där. Tycker jag var illa ;P
Åk dit i mellandagarna istället så jag kan njuta av er!

Anonym sa...

ni kommer att gilla kafé de luxe.

Anonym sa...

när jag flyttade från kalix 1998 fanns där ingen folkets park...
/roger

martin sa...

va! kan man bygga folkets park i efterhand? dom ska ju vara en rest från svunna tider. svunna tider!

Anna Hartman sa...

Gamla Tingshuset är en rest från svunna tider, det ska bli kul att se er äntligen! Jag ska stå längst fram och agera enmans-hockeykör, helst kanske skråla: "kalla mig ceeepee" eller ännu hellre: "schpela ljusdal, kom igen då!"

För att slippa min jobbiga hockeykör behöver ni bara komma och dricka en kaffe på mitt café alternativt ta en öl med mig.

Niklas Alicki sa...

hey. club judy och kafé de luxe ser fram emot er spelning! vi kommer ha en jättetrevlig kväll. för er som vill kan ni kolla på vår hemsida: http://www.clubjudy.tk/

Fridens Liljor!

martin sa...

vadå enmanskör anna, är du den enda som ska gå?

jag är riktigt sugen på tingsfika! björn kommer också upp den helgen, så se till att ha lite mazariner på lager.

club judy: vi ser fram emot att komma!lo

Anonym sa...

en folkpark från 2000-talet vore ju fantastisk. fast det kanske är en klubb med grymmaste namnet?
/roger

martin sa...

det verkar som att det var folkets HUS. vilken besvikelse... jag måste ha fått fel information. iofs är det inte första gången jag skriver fel.

Le Sport sa...

café deluxe är banne mig det trevligaste spelstället i hela landet. hommous-mackor, kaffe och lägenhet ovanpå konsertlokalen.. ojojoj, 5 ferraris får de!

jag ska höra om möjligheten att ni kan spela på folkets park i malmköping,, återkommer i frågan.

peter sa...

jaha, och hur kommer man i kontakt med er då? jag tänker främst på martin, det är väl han (DU) som har skrivit det mesta här. du är helt störd och jag är helt frälst. mest i musiken med tillhörande text. men sen även lite småkåt på texten utan musik.

internet gör även mig känd. fil för fil, fast åthelvete långsamt. fast alla vet inte om vad jag sa till dig, eftersom jag inte har sagt det än. och för att förtydliga sannolikheten att ingen vet om det, så vet inte ens jag om vad jag sa till dig. förutom då om man tänker på vad jag säger här, så då vet väl dom som läser detta om vad jag sa till dig... fast sa jag det verkligen till dig? indirekt kanske. men inte direkt. det är ju ett relativt öppet vapenforum.

ja så här kan man ju också spendera sin fritid. försöka ta upp så mycket blogg-utrymme med enbart text som möjligt. men hörrö du, martin, vad har du för mailadress? maila den till info@peterdahlin.com. annars stjäl jag din nuvarande dagbok!

Anna sa...

haha, och jag vet vad du mer gjort på folkets hus i ösd. och jag vet att det är skämmigt.

Niklas Alicki sa...

tack le sport! det var trevligt att ha er där!

/ niklas, club judy (kafé de luxe)

martin sa...

alltså jag skäms ju inte över den andra folkets hus historien men den är för lång för att berätta. dessutom passar den inte i skriven form.

martin sa...

min mail finns längst upp, vapnet@hybrism.com

Anna Hartman sa...

självklart kommer det att vara annat (förhoppningsvis mycket) folk där men du kanske kommer ihåg hur det brukar gå till på konserter hemmavid? Inte mycket till dans, dans, dans och definitivt inga hockeykörer, sånt är ju pinsamt. Tänk om man skulle råka göra bort sig inför tingskidsen? huvva!

Tyvärr har vi slutat med mazarinerna av någon outgrundlig anledning, jag blir faktiskt upprörd när jag tänker på det, men man skulle ju iofs kunna slänga iväg en specialbeställning, som boss kan man ju göra lite som man vill...

david sa...

styr du tings nu anna? mäktigt

martin sa...

heller hur!

ja tings är rätt stifft, men det lär ju inte vara värre än debaser. vi får koka ihop lite d-takts programmeringar så kanske vi kan få igång en circle pit till ge dom våld.

jag slänger mig med så kallad "punklingo".

Kalle sa...

Hallå! Nu läste jag i "extra östergötland"(!) att er skiva kommer efter 2005. Det var segt men jag ska tajma det.

Lina sa...

Jomensnälla Martin, kaaaan du inte berätta den andra Folkets Hus-historien?

Anna Hartman sa...

jepp, man har ju gått från mäktigaste stammis till mäktigaste delägarn.