onsdag, september 14, 2005

Mera gatulåtar!

Östersundsavkomman Hello Saferide har lite synpunkter på val av gator till Östersundseposet som släpps under hösten. Mitt urval har varit lite slumpmässigt och märkligt. Men minnet och upplevelsen av en stad fungerar ofta så.

Jag har tre låtar kvar utan text. I sann interaktiv internetanda efterlyser jag nu namnförslag (det vill säga ett gatunamn i Östersund) till dessa tre låtar. Kom gärna med motiveringar eller förslag om vad den ska handla om. Dessa tre låtar handlar det om:

1, En poplåt, lite av en bagatell men en bra melodi och några roliga ackord. Snabb. Heter nu ”Du är allt jag inte har”.

2, En blueslåt. Ok, den låter inte blues, men har ett bluesliknande riff och har tjing-tjicka-ting-trummor. Ganska lång och romantisk.

3, En spansk låt. Den har lite matadorgitarrer och ett vackert blåsarr. Lite synthar också. I likhet med låten ovanför är den romantisk. Innehåller en sångmelodi som låter som en barnvisa och en sångmelodi som låter som en serenad.

Hoppas att någon ger förslag annars ser det lite sorgligt ut. Fast det är väl inte så svårt att skapa en ny blogg-id och posta kommentarer själv.

Dessa gator är avklarade:
Storgatan
Prästgatan
Thoméegränd
Stuguvägen
Bangårdsgatan

23 kommentarer:

Anonym sa...

färjemansgatan. den är ju lång. dock inte särskilt romantisk.

Hello Saferide sa...

Tjurskalligt att det måste vara gatunamn. Om ni kan vidga tankemönstren en aning föreslår jag:
1 "Hobbyboden"
2 "Captain Cook"
3 "Buss nr 6, jag åker mot Torvalla".
Eller i alla fall någon gata i Torvalla. Svennegatorna i centrala Östersund kan aldrig symboliseras av en spansk gitarr.

martin sa...

Men det bor väl inga spanjorer i Torvalla? Eller? Kanske Resturang Amigo kan få en låt till sin ära, men vad heter den gatan?

emma sa...

amigo har bytt namn till petite men hursomhelst så heter gatan kyrkgatan.
köpmangatan kan man ju sjunga om. och kanske tullkammaren. den är lite romantisk tycker jag. fast vad finns att sjunga om den??

Alfredo Augusto sa...

haha, så.. är det du som sitter och för en monolog genom olika blogg-id:s eller inte?

angående låttitlarna så har jag ingen aning. men hello saferides förslag numero 3 påminner lite om Lekman-låten Tram nr 7 to heaven.. så Bus nr 7 to heaven.

eller inte.

Artillerigatan
Tyska vägen
Skidspåret
Fältjägargr.

lycka till hursomhelst. och fin blogg.

jimmy sa...

kanske kan knyta ihop göteborg/östersund och ta linnégatan? den är ganska lummig och smal också.

Anonym sa...

Heej..Frösövägen är en tuff gata att skriva en låt om...coola killar me fräsiga bilar burrrnar så fort å ofta de kan å den är lååång å rått romantisk. Smala vägen är himlans romantisk med...å varför inte en blues tillägnad vallaleden.

lillsyrran sa...

Batterigränd, och tillägna den syskonen Johnsson! Eller bröderna Wik. Det var både romance och spanjacker på batterigränd vill jag lova. Hanet hånglade i min säng på en fest där (inte med mig).

Jens sa...

herregud, rådhusgatan! antagligen sveriges längsta gata. hagvägen eller chaufförvägen om du vill ha lite go industrikoppling.

johan sa...

eller södra och norra gröngatan.
östersunds egna lilla bibelbälte.

martin sa...

rådhusgatan borde vara ganska given. hybris vill att det ska bli ett album så nu måste jag spela in fem låtar till. jag ids inte skriva nya så jag tar några dåliga jävlar som har blivit ratade av både sibiria och vapnet. och vapnet ratar sällan en låt eftersom jag tycker att allt jag rör vid är göld. förutom de nya låtarna.

amanda sa...

Residensgränd (kort och ful.) Alt.Köpmangatan, som Emma sa. Mer nostalgi åt folket(=mig).

martin sa...

köpmangatan, köpmangatan vad är du för gata? jag trodde att den hette köpmannagata. jag gillar sådana namn bättre. eniro.se hjälp mig.

martin sa...

det finns 67 köpmangator i sverige. kanske ett sätt att erbjuda lite identifikation för resten av sverige. köpmangatan (jag har kollat vilken det är) tyckte jag var syndens gata när jag var liten. just den där gränden upp mot eken där det var dans också... SYND. poliser fanns det också i närheten, en indikation på synd.

pinsam & full sa...

jag tycker att LITSVÄGEN är ett bra namn och en bra gata, har ett dagis och ett vitt staket. vad annars kan behövas för att romantik ska uppstå? annars så bor min mamma på HAVREVÄGEN i torvalla, och hon ÄR AFRODITE, belive you me. /full 14is.

Anonym sa...

Gamla tingshuset, eller samuel permans gata?

En blueslåt tillägnad vallaleden vore ju rätt schysst :)

martin sa...

gamla tingshuset är ju som bekannt ingen gata, utan ett hus. samuel permans nämns i refrängen till storgatan.

nu är rådhusgatan klar.

Helena sa...

Jag tycker Skolgatan är lång och romantisk på nåt sätt. Fast mest lång kanske.

Karin sa...

Krondikesvägen
Krondike är ett fint namn på något fyllt med... gegga? Eller äh, jag vet inte, men det är snyggt i alla fall.

Anna Hartman sa...

En gata jag upptäckte alldeles nyligen är stapelmors gränd. jag tror den är jättekort så då kan du göra en jättekort låt, så slipper du anstränga dig så mycket. Jag kan skriva texten om du vill men inte längre än fyra rader helst.

Anonym sa...

där bor mörns farfar! han brukar kalla sig själv stapelfar.

martin sa...

vad har du för erfarenheter av stapelmor, anna? jag hade tänkt att göra en instrumental låt. att skriva en text om min farfar och farsa och allt blir lite av ett göran greider-projekt som jag inte orkar sätta tänderna i.

/stapelbarnbarnet

Anonym sa...

Snorres väg skulle behöva en hyllning. På Fröson, typ valla alltså.