onsdag, februari 27, 2008

Idag släpper vi Plötsligt händer det inte digitalt. Om en vecka i fysiskt format. När den kommer ut på Pirate Bay får ni leta upp själv. Jag lovar på hedersord att inte göra en vapnetmobil om ni köper singeln.

Den ligger uppe på myspace också, om ni vill lyssna med dålig kvalité.

tisdag, februari 19, 2008

SPELNINGAR, VÅREN:
23.4 Malmö, Debaser
24.4 Linköping, Ryds herrgård
25.4 Eskilstuna, Raw Power
29.4 Uppsala, V-Dala Nation
30.4 Stockholm, Debaser Medis
01.5 Göteborg, Club Zebra@Pusterviksbaren
02.5 Karlstad, Koriander Bar
03.5 Örebro, Klubb Smart@Satin
08.5 Lund, Mejeriet
30.5 Hässleholm, Siesta!


Foto av David.

onsdag, februari 13, 2008

Hej kids, vi har skjutit upp singelsläppet några dagar igen. Den 5:e mars släpps den. Ni som köper skivor kan köpa den redan nu. Den ser ut såhär:



B-sidan heter "Aldrig där" och är en småbitter historia.

Nu har vi bara tre låtar kvar att mixa. Det är väldigt jobbigt att lägga en låt till handlingarna tycker jag. Finns jämt något man skulle vilja ändra på eller något litet instrument man skulle vilja klämma in. Jag försöker tänka att det alltid finns nya låtar att skriva.

Konstigt väder i Göteborg nu, klar himmel. Det är man inte bortskämd med här.

söndag, februari 03, 2008

Snart klart med mixning. Jag hade sett fram emot att gå in i studion med en gitarr i handen, göra min grej, ta gitarren och gå hem igen för att titta på tv i en vecka. Gå och hämta mastertejpen, mixad och klar, lyssna på det utifrån. Så blir det ju inte. Jag sitter och hetsar Glavå att testa fjantiga effekter på en maracass som inte hörs och tjatar till mig lite extra pålägg. Jag har spelat e-bow, hade aldrig gjort det innan. Det är väldigt roligt. E-bow är en liten dosa med magneter i som gör att strängen på gitarren vibrerar som av en onaturlig kraft. Det låter lite som en blandning mellan en såg, en rundgång och ett spöke. Heroes med David Bowie har det ljudet, om ni är nyfikna.

Har ju aldrig gillat Bowie, tycker att hela den där sci-fi grejen är lite äcklande. Men mitt nyårslöfte i år är att ge grejer en chans. Jag har laddat ner Berlintriologin därför. Low verkar vara grym, Lodger verkar vara kass. På Heroes har jag bara orkat lyssna på titellåten. Den är ju fantastisk. Får mig att längta efter att åka tåg.

"Plötsligt händer det inte" heter vår första singel, den kommer att släppas den 20:e februari med en b-sida som heter "Aldrig där". Albumet kommer den nionde april och har inget namn ännu. Synd att "Allt" är tingat nu.

Här är Vapnet 2008, i alla fall idag. Sång, bas, trummor, gitarr/percussion, flöjt/klockspel, gitarr.