söndag, februari 03, 2008

Snart klart med mixning. Jag hade sett fram emot att gå in i studion med en gitarr i handen, göra min grej, ta gitarren och gå hem igen för att titta på tv i en vecka. Gå och hämta mastertejpen, mixad och klar, lyssna på det utifrån. Så blir det ju inte. Jag sitter och hetsar Glavå att testa fjantiga effekter på en maracass som inte hörs och tjatar till mig lite extra pålägg. Jag har spelat e-bow, hade aldrig gjort det innan. Det är väldigt roligt. E-bow är en liten dosa med magneter i som gör att strängen på gitarren vibrerar som av en onaturlig kraft. Det låter lite som en blandning mellan en såg, en rundgång och ett spöke. Heroes med David Bowie har det ljudet, om ni är nyfikna.

Har ju aldrig gillat Bowie, tycker att hela den där sci-fi grejen är lite äcklande. Men mitt nyårslöfte i år är att ge grejer en chans. Jag har laddat ner Berlintriologin därför. Low verkar vara grym, Lodger verkar vara kass. På Heroes har jag bara orkat lyssna på titellåten. Den är ju fantastisk. Får mig att längta efter att åka tåg.

"Plötsligt händer det inte" heter vår första singel, den kommer att släppas den 20:e februari med en b-sida som heter "Aldrig där". Albumet kommer den nionde april och har inget namn ännu. Synd att "Allt" är tingat nu.

Här är Vapnet 2008, i alla fall idag. Sång, bas, trummor, gitarr/percussion, flöjt/klockspel, gitarr.

4 kommentarer:

jossan sa...

jag räknar ned till den 18:e nu. bilden var snygg! men var tog den vägen? jag kan inte se den längre!!!

Anonym sa...

När slänger ni upp de första turnedatumen?

det är ju några arrangörer som gått ut med att de bokat er.

fina fisken med nya skivan :)

Calle sa...

Trevligt trevligt, bra jobbat!
Men hur blir turnén? Är också nyfiken på turnédatum!

martin sa...

Måste kolla med vår bokare vad som gäller, så att jag inte går ut med datum och spelställen som aldrig har varit bokade. Men vi kommer att spela i slutet av april och i maj i alla fall. Så mycket vet jag.