fredag, april 06, 2007

Aprilspelningar

18 april: lund, smålands nation
19 april: göteborg, henriksberg
20 april: stockholm, berns
21 april: örebro, satin

Ni med minne kommer ihåg att jag har skrivit om jobbiga gubbar som tjatar om att vi måste ha trummor och bas för att det ska bli live på riktigt. Det senaste året har vi knappt råkat ut för dem. Däremot har jag märkt hur den typen av autenticitetssökande, konservativa syn på musik har vandrat nedåt i åldrarna. Människor födda på åttiotalet har fått för sig att laptops kan göra något magiskt med ljudet som inte en vanlig hemdator gör. Det får mig att tänka på han i The La´s som blev besviken på ljudet som kördes genom hans inköpta sextiotalsmixerbord och insåg att någon hade tvättat bort det magiska sextiotalsdammet. Det finns en tro på att synthar och datorer på något sätt ska kunna göra gammal musik ny och modern. Men den fåniga aversionen mot gitarrer som finns idag skiljer sig inte från hur man såg på synthar under rockens nittiotal. Jag kommer ihåg den första Rage Against The Machine-skivan jag köpte, där gitarrkillen hade fått med en liten not om att inga synthar användes under inspelningarna (så att inte folk trodde att hans digitala effektrunkande var framställts genom ett klaviatur).

Kortfattat: i dagens klimat, när iPoden är mer accepterad än dess mänskliga motsvarighet (trummisen) känns det berättigat att ta in en sådan. Phillip heter han och spelar med fantastiska Days, bland annat. Halva vår blåsstyrka har fått semester för tillfället (ni hittar dem i Laakso, Autisterna och med Hello Saferide). Istället har vi tagit in före detta Le Sport-Fredrik på klaviatur. Så det kommer definitivt att låta annorlunda mot förut. En av anledningarna till omorganisationen var också att det blir lite lätt repititivt för oss att spela låtarna till samma bakgrund för fyrtionde gången. Nu var det till och med roligt att repa cp-låten!

10 kommentarer:

Joni sa...

haha. cp-låten.

Jim sa...

Så hur många är ni när ni spelar live?

martin sa...

Nu kommer vi att vara sex pers.

Axel sa...

Vill bara tacka för nya mini-skivan! Den är riktigt bra. Precis vad jag behövde just nu.

Tack! <3

The Last Waltz sa...

Ser fram emot ert besök hos oss 20/4!!!. Pepp!

Ola sa...

Riktigt nice ep, tack!

PO(akatheboywiththeattackretrieverbyhissidepåmyspace) sa...

om inte Anna Modin är med när ni spelar på henriksberg så orkar varken jag eller Johannes komma och se er..

har ni nåt förband på den spelningen förresten och hur långt set räknar ni med?

R. sa...

Tack för en grym spelning på Henriksberg! Och tack för autograferna efteråt (ja, jag är den jobbiga systerdottern som kom in efter ni hade spelat som mest stod med ett stort flin och inte vågade säga så mycket...)! ni är bäst!

martin sa...

Äh, du var inte jobbig. Kul att du kom in och hejade!

amerikanskaspionen sa...

Kom över till USA och spela i New York eller Philly! Har just köpt er skiva i iTunes efter jag såg den på itsatrap.com... Helt utmärkt :)