söndag, april 30, 2006

Välkommen hem Vapnet!

Tack.

Lilla turnén var skön. Ni kanske har lyssnat på skivor med Bright Eyes till exempel? Han skriver låtar om att det är synd om honom eftersom han måste bli hyllad och vara tarvlig mot tjejer i olika länder. Det är konstigt av honom, om man jämför att åka iväg någonstans och föda sitt ego mot att jobba på posten (eller skriva en uppsats eller vad man nu gör i sin vardag) så är det föregående lätt att föredra. Man får vara lite vaksam mot sig själv, ibland är man någon man hatar. När man ringer sitt enda samtal till ens bokare för att man inte har fått öl (så att man kan säga att man dricker efter spelningen för att det ändå finns) eller när man blir sur för att man spelar på en liten scen och så där. Jag har varnat Vapnet nu så det torde vara lugnt.

Visst är det skillnad att vara på månadslånga turnéer i främmande länder och att då och då ta en långhelg i småland, men poängen är det samma. Det som är jobbigt med att vara ute och spela är i så gott som alla fall relaterade till skörlevnad och det är bara artistens eget fel. Det är bara att shapea upp och sluta lipa.

Samtliga arrangörer har varit bra och hjälpsamma. De enda rötägg vi har stött på var några oproffsiga/otrevliga ljudtekniker på popadelica. Jag vet inte om det var personligt mot oss eller alla som spelade på den mindre scenen, men det var ovärdigt resten av festivalen som var grymt bra arrad. Det är sorgligt när människor inte respekterar sina arbeten.

Stefan Malmkvist skrev en förlåtande recension om vår spelning på Landet, men i ärlighetens namn så var det inte medhörningens fel att vi var lite väl fria i vår förhållning till tonart och tajming.

The Sweptaways var fantastiska! Jag är tacksam över att få höra deras tolkning av Kalla mig. För ni som inte vet så är det en indiedamkör som kan sjunga på rikt. De har en dirigent, så de kör klassiska körgrejer som att stanna upp och börja om igen, samtidigt.

9 kommentarer:

The Sweptaways sa...

Ni var också bra! Tack för bästa låten.

ellen sa...

fin bild! den är finare när man förstorar den (det går att göra det nu)

Sandra sa...

Ni var underbara på Popadelica, ni är mitt nya favoritband, = ) och jag smekte min Vänsterpartietpin lite extra hårt när ni blandade in lite politik med, det gillas av mig! Extra kul att ni skriver här om att jobba på Posten, som jag gör, vilket inte alltid är kul, men just nu går Kalla mig på repeat i Mp3-spelaren, så jag överlever denna arbetsnatten, tack vare er. Tack, för att ni förgyller mina dagar o nätter, kärlek till er alla!

martin sa...

Posten är grymma i den medeltida bemärkelsen vad det gäller arbetstider, lön och så vidare men ändå ett rätt kul jobb ibland. Vi träffade våran skivbolagsboss i grovsorteringen i Uppsala.

Och nu är det väl rätt gött när det börjar bli varmt?

Om det inte vore för att mitt knä blev pajat av Posten Göteborg skulle jag nog rulla ut på cykeln i sommar och bli lite fit på kuppen. Eller inte förresten.

Karin sa...

hej.
jag har läst er blogg och blev glad.
ni verkar snälla och sympatiska.jag har varit lessen ett tag, men det kändes lite bättre nu.
nu ska jag lyssna på er musik.
tack.

Kristoffer sa...

Läste att ni haft problem med ljudteknikerna i huskvarna. Stämmer säkert och kanske förklarar det varför energin på scen var helt obefintlig. Såg riktigt fånigt ut att stå och spela svår när man spelar musik som är ungeför lika djuplodande som Olle Ljungström möter Jumper. Folk var ju där för att se er spela, inte för att se er vara sura på teknikerna. Dåligt.

Anonym sa...

kristoffer: men skit i oss då! lyssna på musik du gillar istället. och lägg av med att tala om för oss hur ett liveband SKA vara. vi beter oss hur vi vill på scen och vi låter andra band göra detsamma. starta ett eget band istället då, som passar dig. att du bara orkar att gå in på sidan, om jag ogillar ett band går jag ju inte in och skriver det i deras gästbok. varför skulle jag göra det? fattar inte hur du tänker.

/martin h.

martin sa...

kristoffer, du är dum i huvudet och har en snävt förhållningssätt till musik.

karin, hoppas ledsenheten släpper. det gör den säkert.

möl sa...

vilken låt av bright eyes handlar om att det är synd om honom som måste bli hyllad?det tycker jag var lite påhopp :P