tisdag, april 28, 2009

I sommar kommer vi bara göra en spelning, på Putte i Parken. Tänker att Vapnet ska få ta det lite lugnt ett tag. Om det blir nog ny skiva så ska den vara sugen som fan.

Tänkte på gamla sommarturnéer nu och blir lite sentimental. Att det har hänt, det är svårt att greppa, på samma sätt som andra minnen kan lägga sig som en klump i bröstet. Man vet inte varför men det är sorgligt när man har varit med om något fint. De mest bestående minnena är inte av roliga spelningar utan av att åka minibuss i grönska, stanna på rastplatser med träbänkar och liten kiosk. Ett glatt gäng med framtiden före sig. Det är kanske det som gör det sorgligt, man är inte 26 längre och ingenting kan göras för första gången igen.

Martin H och jag har ett till band, Sibiria. Vi ska spela in en ny skiva i sommar är det tänkt. På engelska! Har ju alltid hatat svenska grupper som sjunger på engelska, så det ska bli roligt. Nu när det verkar vara ett krav bland alla svenska popband att göra den personliga, svenska skivan så känns det bra att göra en opersonlig engelsk sådan. Vi tar väl och skaffar oss ett nytt namn samtidigt.

Apropå trender. Som Filter skrev om i senaste numret har trenden med svenska namn i bestämd form verkligen exploderat. Det vore ju löjligt om inte vi tog åt oss äran för det. Visst fanns det några exempel innan, men efter att ha lanserat ett så fantastisk namn som Vapnet är så är det ju inte konstigt att korta (helst tvåstaviga) namn i bestämd form är regel bland band och klubbar. Jag har i varje intervju jag gjort svarat på varför vi heter som vi gör, det tror jag inte de här nya banden behöver göra. Om jag inte kan tå åt mig äran för den bestämda formen, så måste det väl ändå finnas något slags samband mellan Vapnet och alla de militanta namn som skulle kunna vara våra tributeband om vi hade haft några fans.

Kriget, Artilleriet, Hotet, Ondskan.

Om det aldrig blir någon ny skiva så är väl det avtrycket man har lämnat.

7 kommentarer:

Fåret sa...

Stopp och belägg. Ni kan inte bara sluta göra Vapnet-skivor! Tänk på alla oss som är beroende av dem.

martin sa...

Jag antar att Fåret är ett bandnamn vilket stärker min tes.

Vi kommer inte att sluta att göra musik, frågan är väl bara hur och när.

Stef sa...

...Kavalleriet, Djuret, Livet osv. "Hotet"? Var inte det ett namnförslag till Vapnet innan det blev just Vapnet?

Anonym sa...

Hospitalet?

martin sa...

Ja, Hospitalet har fan rippat allt från Vapnet. Lyssna på sången! Det är fan inte ens roligt vilka Hanbergkomplex den killen har.

papertiger sa...

Det är skam om ni inte släpper nytt med vapnet. Vapnet är min bästa grupp. Gör fler livespelningar i sommar, kom till emmaboda.

Förövrigt gillar jag bandnamntrenden. Har alltid gillat erat namn

alex sa...

Första gången jag kikar in här. Är sån jävla inbiten fan av Vapnet! Thomeegränd och Kalla mig... hörde kalla mig för första gången för 3-4 månader sen. Kunde. Inte. Sluta. Lyssna.

Synd att jag verkar vara för sent ute... men avtryck vill jag lova att ni lämnat...

Informera gärna mer om Putte i Parken? Vart är detta?

Hade varit sååååå grymt att se er live. Fan. Härlig jordnära blogg!