måndag, oktober 30, 2006

Delar av Vapnet är också delar av Sibiria. Vi har släppt en singel och gratis mp3 på hybris i vanlig ordning. Låten heter "Det har varit svårare". En skiva kommer den femtonde november, den heter "Inom familjen". Ni som tycker att Vapnet borde har riktiga trummor kan ju lyssna på den vetja. Ni som tycker att synthar är er kopp te kan nog hoppa den. Jag har helt tappat tron på människors förmåga att se innehållet bortom formen när det gäller popmusik. Gubbar som måste ha trumstockar mot virvelskinn eller gubbar som vill att trummor ska ha sifferkombinationer är lika reaktionära och tråkiga.

Mitt ljudkort är på lagning, vilket bromsar upp processen med nya vapnetlåtar, men en ep börjar forma sig i huvudet.

13 kommentarer:

Mattias sa...

Hmm, 15 oktober nästa år? :)

martin sa...

tack, ändrade.

Fredag sa...

Jag har en åsikt:

"Först tyckte jag att Vapnets sidoprojekt Sibiria lät som b-sidorna på en Vapnetskiva som inte fanns. Typ inte så speciellt alltså. Fast rätt snart insåg jag hur fantastiska låtar Norrlands inland de facto härbärgerar: Laaksonen, Laaksonen (»Nu har du fått mig på halsen / och det kan inte va lätt / en apa med grepp om allt utom ditt hjärta«); igenkänningsspåret (Jag kunde ha varit) vem som helst (»Vad hände med blandband? / blev dom CD-R?«) och den roliga dissen adresserad Christian Olsson med just den titeln."

So keep it up

Björn sa...

Det här med trummaskiner gör ju sig inte riktigt till rätta live. Fast det märks ju inte på skiva, så jag förstår inte heller vad fan alla gnäller om.

vän av ordning sa...

Fredag said... "Vapnets sidoprojekt Sibiria". Är det inte tvärt om egentligen, eller i alla fall från början..

Anonym sa...

hej, har en fråga.. när ni spelar live, hur spelar ni upp trummorna? är det ljudteknikern som sköter allt? / M

martin sa...

Nej, vi har det på en ipod som jag måste hålla på med mellan låtarna. Tyvärr.

Anonym sa...

MARTIN! för mej å Jossan e ni grymma! haha!! speciellt efter denna fantastiska sommar! tack för att du höjde värdet på mina jeans på hultsfred! å tack för att du snacka me oss på popdakar! YEA! nej men, när kommer ni till uppsala igen?? tycker det börjar bli dax! velvet saknar er!

Många vänliga trevliga och glada hälsningar Sjuksköterskorna Lovisa Å Jossan

Anonym sa...

Hej!
Va bra ni är. Det fick jag reda på genom att ladda ner er skiva utan att betala. Jag är ledsen, men snart får jag råd hoppas jag, då köper jag den också. Jävligt fina rim om handelseleverna, de skrämmer mig också.

Anonym sa...

Hej. Jag undrar lite hur ni har det med spelningar framöver... kommer ni exempelvis till Stockholm snart?

martin sa...

Vi kommer inte att spela något på ett tag nu. Håller på med nya låtar nu. Våran saxkille har lagt lite sax ikväll. Nu sitter han och flöjttjejen och spelar en bossaversion av Gläns över sjö och strand. Vi ska göra ett liten spelning med Hello Saferide dan efter Lucia. I en kyrka i Göteborg, men det blir inga vapnetlåtar då.

Roligt att du gillar låtarna!

David sa...

Det låter ju helt fantastiskt. Vilken kyrka då?

martin sa...

Hagakyrkan, men vi kör nog bara två låtar och är inte hela bandet. Så det är gränsfall om det är en vapnetkonsert. I och för sig: en reducerad vapnetkonsert är ju också en vapnetkonsert.