söndag, juni 12, 2005

Kalla mig för gitarrnördar

En del har mailat om ackord och tabbar till Kalla mig.

Ackorden är (1)D (2)Bm (3)F#m (4)G. Jag använder mig bara av de ljusa strängarna och dämpar med vänsterhanden. Här kommer ett försök till tab, rytmen får ni klura ut själv och antal gånger varje ton spelas.
-3-2-3-2-10-9-7-7-2-4-2-2-7-5-3-3
-3-3-3-3-7--7-7-7-2-2-2-2-3-3-3-3
-2-2-2-2-7--7-7-7-2-2-2-2-4-4-4-4

Refrängen är A Bm G D. i slutet av de första kör du A och sen B, som jag färgar med ett litet klädsamt C#. Dessa ackord jinglas på de ljusa strängarna. Hoppas att det funkar.

Obs!
Glöm inte bort att alla hatar killar som tar fram gitarren på fester. Fyllegitarr ska spelas i ensamhet under stort allvar och med ett förhävt, ömtåligt ego.

19 kommentarer:

Löjtnant Räven sa...

"Glöm inte bort att alla hatar killar som tar fram gitarren på fester. Fyllegitarr ska spelas i ensamhet under stort allvar och med ett förhävt, ömtåligt ego."

word!

Lisa sa...

Så sant, så sant. Samma sak är det med att ta med gitarren till festivaler. Skärp er! Om man inte är artist så ska man lämna gitarren hemma.

Anonym sa...

Alla hatar killar som plockar fram gitarren på festen. I höstas bodde jag granne med "the toretts Danne" Han var en jävel på att plocka fram gitarren, Han var en jävel på att röka cigg också. / Braskit.se/fexxe

sofia sa...

det är skitjobbigt när folk plockar fram instrument på fester. tycker även det är jobbigt när alla ska sjunga tillsammans och man själv sitter tyst och glor. Kan man inte prata med varandra i stället?

Anonym sa...

Men om man tycker man är artist fast just den festivalen inte har den goda smaken att bjuda in en...kan man inte få lira lite då på campingen? Själv kan jag inte en covers, så med mig blir det som en liten konsert...

Marcus Johnsson sa...

Tror en del av inläggen har blivit seriösa, så jag känner att ett inlägg från mig gynnar.
I min åsikt så är musik till för att upplevas tillsammans med andra människor. Själv brukade jag lira munspel på fester, lite Darude - Sandstorm i G dur brukar alltid liva upp

Anonym sa...

Om nån av er är seriösa så vet jag inte vad jag gör med er, för enligt mig så är den som tar fram gitarren på en fest väldigt bra... För det betyder att jag får sjunga, och jag ÄLSKAR att sjunga :D

Så ta fram så många instrument som möjligt, ju fler destor bättre...

Anonym sa...

Det är bäst med gitarr på festival, fester och när man sitter i någon trevlig park. Dom flesta jag känner är väldigt duktiga på att spela och då är de mycket vackert med lite klassiker! Musiken blir roligare än om den spelas på en stereo! Känn gemenskapen!!!

LasseKongo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LasseKongo sa...

själv tycker jag inte om musik alls, det kan även bero på att jag är döv. men jag respekterar allas åsikter som om de vore mina egna. för övrigt är jag en lugn och glad man på 36 vårar som tycker om mysiga hemmakvällar och att bada och sola naken på vintrarna
//ha det bra alla glada önskar toffe lundberg i solna

Anonym sa...

den som plockar fram gitarren på en fesst gär en stor synd... har själv en vän som börjar spela winnerbäck sa fort han ser en gitarr, sen sitter han och limmar pa brudanra med den, det brukar ga sadär..haha, men visst är det kul om man lyckas fa ihop ett helt band pa fyllan, da är det acceptabelt!

Anonym sa...

Men vafan,klart gitarren ska fram på fyllan,OM DU KAN LIRA. Själv har jag spelat mer än 3 brudar till sängs med gitarren.

Anonym sa...

Conor Oberst skulle gärna få ta fram gitarren på nån fest jag är på.

Anonym sa...

Jag visste inte att det fanns nån som inte tyckte om det.
Om människan ifråga kan spela iofs.

Anonym sa...

Jag tycker att det är härligt med folk som spelar gitarr och sjunger på fester. Jag älskar att lyssna på det och njuter verkligen av att se att det finns så många talanger.

Anonym sa...

ändra 4 till en femma i tredje ackordet så blir det perfekt :D tack för tabben (A)

Anonym sa...

Tjenare! tycker att denna taben för introt är bättre :
-3-2-3-3-2---10-9-7---2-2-5-2-2
-3-3-3-3-3---7--7-7---2-2-2-2-2
-2-2-2-2-3---7--7-7---2-2-2-2-2

-7-7-5-5-3-3 några gåner;)
-0-0-0-0-0-0 keep up the good
-0-0-0-0-0-0 Work //Thor

elna sa...

Måste dock gå emot strömmen, fylle gitarr är inte okej, men gitarr på festivaler är ju bara mys? Bara man kan spela!

Reine sa...

Jag är chockad! Spela och sjunga tillsammans är ju underbart, kanske inte om man har en jättehäftig hiphop-hemmafest. Men om man har en lugn hemmafest med inte alltför mycket folk är det ju supermysigt att spela och sjunga tillsammans, det gör inte så mycket om man inte kan sjunga eller spela "bra". Huvudsaken är ju att man har kul!