tisdag, april 28, 2009

I sommar kommer vi bara göra en spelning, på Putte i Parken. Tänker att Vapnet ska få ta det lite lugnt ett tag. Om det blir nog ny skiva så ska den vara sugen som fan.

Tänkte på gamla sommarturnéer nu och blir lite sentimental. Att det har hänt, det är svårt att greppa, på samma sätt som andra minnen kan lägga sig som en klump i bröstet. Man vet inte varför men det är sorgligt när man har varit med om något fint. De mest bestående minnena är inte av roliga spelningar utan av att åka minibuss i grönska, stanna på rastplatser med träbänkar och liten kiosk. Ett glatt gäng med framtiden före sig. Det är kanske det som gör det sorgligt, man är inte 26 längre och ingenting kan göras för första gången igen.

Martin H och jag har ett till band, Sibiria. Vi ska spela in en ny skiva i sommar är det tänkt. På engelska! Har ju alltid hatat svenska grupper som sjunger på engelska, så det ska bli roligt. Nu när det verkar vara ett krav bland alla svenska popband att göra den personliga, svenska skivan så känns det bra att göra en opersonlig engelsk sådan. Vi tar väl och skaffar oss ett nytt namn samtidigt.

Apropå trender. Som Filter skrev om i senaste numret har trenden med svenska namn i bestämd form verkligen exploderat. Det vore ju löjligt om inte vi tog åt oss äran för det. Visst fanns det några exempel innan, men efter att ha lanserat ett så fantastisk namn som Vapnet är så är det ju inte konstigt att korta (helst tvåstaviga) namn i bestämd form är regel bland band och klubbar. Jag har i varje intervju jag gjort svarat på varför vi heter som vi gör, det tror jag inte de här nya banden behöver göra. Om jag inte kan tå åt mig äran för den bestämda formen, så måste det väl ändå finnas något slags samband mellan Vapnet och alla de militanta namn som skulle kunna vara våra tributeband om vi hade haft några fans.

Kriget, Artilleriet, Hotet, Ondskan.

Om det aldrig blir någon ny skiva så är väl det avtrycket man har lämnat.