fredag, december 21, 2007


Eftersom Kent snodde ett omslag av Sibiria ska vi sno deras djur. Vi börjar med en fågel som vi ska spränga sönder i en video.

Ett riktigt instrument.

Riktig vibrafon.

lördag, december 15, 2007

Hej, det var inte igår.

Nu har Vapnet gjort grejer som inte Vapnet brukar göra. För det första har vi repat som ett vanligt dödligt rockband. Det har varit trummor, bas, folköl, lussebullar, gnäll och allt annat som hör till. Men även det vanliga: flöjt, klockspel, gitarrer och småtrevlig stämning.

Sedan har vi även "gått in i studion" på riktigt för första gången, eftersom vi faktiskt har börjar spela in i en studio som inte är min garderob. Man skulle kunna säga att vi har kommit ut ur garderoben. Producent är Mattias Glavå. Trodde han var göteborgare förut, så jag är verkligen lättad nu när jag fattar att han är smålänning. Det är så jobbigt med göteborgare, man måste kallprata så länge innan man tar sig någonstans. "Hallå dô" och så vidare i all evighet.

Vi lägger alla grunder live, vilket också känns lite sjukt. Det är liksom mer noggrant nu att spela rätt. David hittade en fin bas första dan som var rena himmelriket för hans fingrar, han har inte fått spela på den en enda gång. Han frågar inte ens längre, utan sätter sig resignerat med en taggtrådsbas som låter lite som när du knäpper på en gummisnodd som du håller mot örat. Jag bar min stärkare och mina gitarrer till studion första dan. Glavå säger att stärkarn låter äckligt, så jag spelar på en resväska med transistor i.

Överlag är det märkligt att behöva jobba mot att det ska låta för bra. Förut har det jämt varit en kamp mot betongväggar och stram hemmastudiobudget. Som tur är har vi i alla fall viss fallenhet för att inte spela alltför tajt.

Hitills låter det faktiskt väldigt bra. I alla fall ljudmässigt. Jag kan inte tänke på låtarna nu utan att känna ångest inför dem, de är så sammankopplade med massa fixande och trixande.

Skivan släpps i mars i alla fall. Kommer nog en singel innan dess. Vi har ett gäng spelningar inplanerade också. Alla i södra Sverige tyvärr.

David, Stefan och Martin har sprungit omkring som ett gäng japaner på grönbete och fotat sönder studion och allt som hänt däri. Tyvärr har de inte lagt upp några kort så jag har inget att visa.