torsdag, december 22, 2005

Tröjor

Eftersom vi hade missbedömt storlekarna på tröjorna tog medium och large slut väldigt snabbt. Vi har gjort nya så att alla som har beställt kan få sina. Men du som inte har en vapnettröja borde också passa på! Det finns kanske tio av varje kvar. Den totala upplagan har inte passerat 100. Vapnet = indie.

Som prenumerant kan jag tipsa om att Svenskt Näringsliv har utnämnt vapnettröjorna till årets julklapp!

Deras motivering:
"Vapnet har använt sitt varumärke på kreativt sätt, med en fot i de värden som företaget förknippas med och en i framtiden. De har gjort en tydlig offensiv mot en ung, köpbenägen målgrupp som gör impulsiva köp, men med tydliga krav på autenticitet och estetik. Vapnets stora utmaning är att ta sig in i 2006 utan att ha något annat att vila sig mot än dagsländan Kalla mig. Vi följer utvecklingen med spänning från våra WAP-telefoner, i en lounge på en flygplats utanför Köpenhamn, med en flaska tax-free whiskey i portföljen och en svag oro för veneriska sjukdomar efter gårdagens "representation" bland frilansande unga entreprenörer inom "street"-sektorn av den fria marknaden."

onsdag, december 21, 2005

Julekonsert

Den 28:e December har vapnet äran att vara Hello Saferides väpnare, på den årliga julefesten. Det kommer att bli viss interaktion.

Det finns två alternativ för kvällen: (1) vi blir hånade och förlöjligade i vanlig ordning, jag kommer att komma ihåg alla pinsamma grejer jag någonsin gjort och få lite panik. Killar med keps kommer att ha armarna i kors och säga: "Dom där vapnet, vilka bööögar dom är. Fan va ful dom är. Fan vad full vi är."
(2) vi blir mottagna med öppna armar och vandrar på palmblad och badar i mjölk och honung. "Vapnet är det största från Jämtland sen HP Burman." är kvällens vanligaste fras näst efter "en stor stark tack".

onsdag, december 14, 2005

Kit Club Hotel Remix

Imorgon, torsdag den 15 december, släpps The Kids nya singel: Kit Club Hotel. Jag har gjort en remix som b-sida. Det är dock inte så mycket till remix eftersom allt förutom vacker sång och orkesterpukor är spelat in på nytt.

Singeln släpps av Hybris, kidsens nya bolag. Välkommen säger Vapnet.

onsdag, december 07, 2005

Relaterat

Okej, tänkte posta en länk till en kompis vars debutsingel jag har spelat in och på. Då kom jag att tänka på att det kanske var lika bra att posta länkar till alla band som vapnet spelar i. Så nu gör jag det.

The Bedroom Singer
: Den andra gitarristens i Sibirias soloprojekt.
Sibiria: Jag och Martins andra och ursprungliga band.
Hospitalet:
Martins soloprojekt, fast med en till kille. Ja, ni fattar.
Lola Barbershop: Glada blåsets band. Östersunds största popband då det begav sig.
Autisterna: Glada blåsets nya band med svenska texter.
Laakso: Finsk tangorock med Nygård på roliga instrument.
Hello Saferide: från Östersund, gästar på Vapnets kommande skiva.

måndag, december 05, 2005

Min tröja/ den blev stulen

Tre kvällar, tre städer. Vapnet har blivit en livemaskin.

I Växjö och Karlskrona bjöd vi publiken på halvbra spelningar. Men den i Kalmar var riktigt fin. Det kändes som en värdig avslutning på en lång turnésommar och -höst. Att någon snodde min v-ringade tröja och min halsduk, båda röda, satte dock sordin på hela tillställningen. Sedan var det lite jobbigt med folk som inte stod ut med att inte vara i centrum och därför kände sig manade att tafsa på min iPod (jag var playlist-dj) och tjata om oväsentliga band. Tjyven, kan du inte skicka kläderna till mig? Det är så kallt utan halsduk. Frös nästan ihjäl när jag bytte tåg i Linköping.

Jag förstår inte varför det är så populärt att sno våra tröjor? Det här är tredje gången det händer. Det fanns ju båda pengar och mobiler bakom scenen.

Vi spelar på jullovet i Östersund, sedan blir det en lång paus. Får vi så ska vi spela rätt mycket i sommar och eventuellt en helgsväng i april, efter att albumet är släppt. När spelandet slutar att vara något nervöst och konstigt och blir något normalt kan det vara en idé att låta det vila ett tag. Dessutom är det tråkigt att alltid spela samma låtar.