onsdag, oktober 19, 2005

Cirkus i stan!

Ännu en Kalixuppdatering, av den tråkigare sorten: spelningen var aldrig spikad, det blir inget. Varken Folkets Hus eller Folkets Park. Bara ett missförstånd från vår sida. Tråkigt tycker jag. Om det är någon som i sista sekund vill boka vapnet på torsdag den här veckan mellan Umeå och Östersund, hör av er.

----------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering igen: jag hade nog drömt ihop att vi skulle spela på Folkets Park i Kalix. Jag har fått erfara; från källa och enligt uppgift att någon sådan inte existerar. Men Folkets Hus är nog också kul. Jag tänker mig att vi spelar i en sluttande lokal mitt på dan och får damnsugare och kaffe ur pumptermos efter "giget".
- Det där var väl trevligt pojkar, säger Kalix starka man och klämmer våra finlemmade händer mellan hans ådriga.

När jag tänker på Folkets Hus utgår jag enbart från hur det ser ut i Östersund. Jag har gigat där med den gitarrorkester som jag spelade i på högstadiet. Jag vet inte om jag skäms eller tycker att det är tufft så här i efterhand. Äh, jag skäms nog. Det var jag och andra geeks i varierande ålder som spelade låtar indelade i olika stämmor. Jag har knappt berättat det här för någon.

------------------------------------------------------------------------------------

Hade skrivit lite fel, notera att Karlskrona och Kalmar byt plats samt att december numera inte längre förkortas "des". Jag räknar dock fortfarande Karlskrona till Småland för att inte förstöra upplägget. Och som hämd för att ingen vet var Östersund ligger.

------------------------------------------------------------------------------------

Gamla arbetarstäder
27 okt: Norrköping: Republik
28 okt: Trollhättan: Magasin 15
29 okt: Göteborg: Cosy Den

Tre sidor av Norrland
9 nov: Umeå: Scharinska
10 nov: INTE KALIX
11 nov: Östersund: Gamla Tingshuset

Gulliga Småland
1 dec: Växjö: Cafe De Luxe
2 dec: Karlskrona: Kåren
3 dec: Kalmar: Cafe Söderport

Jag kan inget om geografi så jag har gissat teman. Det enda jag vet om Trollhättan är att man spelar in film där. Men ligger det inte någon gammal industri där? Det känns bekant.

Det är verkligen tre olika sidor av Norrland. Där har jag inte gissat. Det är glädjande att få spela i Norrland och framförallt att få spela på folkets park! Och i Östersund.

Småland antar jag är lika gulligt som det vi har sett hitills. Cafe De Luxe! Vilket namn.

måndag, oktober 17, 2005

tisdag, oktober 11, 2005

Foto: Linus Persson

Så här kan det se ut när man spelar på Blekingska i Lund. Undrar hur det ser ut i morgon? Då visas vi upp på Debaser i Stockholm, på torsdag på Gump i Göteborg och på fredag på Klubb Diezel i Halmstad.

Snart kommer det nog vapnettröjor! Lite förslag: en housemartinspastisch, några lejon, ett vapen eller jugendkrusiduller. Vad sägs? Jag har fått uppmaningar om att köpa snygga tröjor men det verkar vara så dyrt. Istället blir det fula jävla som man bara kan ha när man tittar på nedladde avsnitt av sin favoritserie och äter grejer.