onsdag, juni 29, 2005

Spelningar

Okej, lite nya spelningar.

Kroksjöfestivalen, Kroksjö, 9 Juli
Kalmar, 10 Juli
Uppåt Framåt, Göteborg, 13 Juli
Mejeröjet, Lund,15 Juli.

Nästan en turne! Sedan;
Emmaboda, 13 Augusti.
Herrgården, Linköping, 29 September (tror jag)


Vi är ju ganska kassa live enligt vissa, men det kan ju vara kul att komma ut och träffa folk, som det brukar heta.

När jag får tillgång till en dator och tid ska jag skriva mitt epos om hultsfredsfestivalen om missuppfattningarna kring vår så kallade otajthet (den musikaliska) och girighet. Kortfattat så kan man säga att vi var riktigt tajta och bra och att vi borde få jättemycket pengar.

Ge Dom Våld (Igen)

Nu är ep:n klar och redo att köpas av hugade. På hybrism.com eller i någon affär om man har tur. Det här har hänt sedan senast gången: i sann återutgivningsanda så har upplagan tiodubblats, en ny låt adderats och dessutom har den re-masterats (reservation för stavningen, svårt med låneord, kom gärna med förslag). Två hits, en schlager och en halvfin ballad. 1000 ex.

söndag, juni 26, 2005

Tack för synpunkten om "riktiga" trummor eller rådet att "bjucka på oss själva", men nej tack. Nu när ni vet så slipper ni komma fram efter spelningen och förklara branschen för oss. Starta ett egna band, miffon. Vapnet klarar sig.

tisdag, juni 14, 2005

Uppvisningar

Nya:
Kroksjöfestivalen, 9 Juli. En festival i en lada, ordnad av tre syrror om jag har fattat det rätt.
Mejeröjet (sic!), 15 Juli. I Lund (det känns som om namnet har knäckts på en gasque) med Bright Eyes, Eurospot och Acid House Kings.

söndag, juni 12, 2005

Kalla mig för gitarrnördar

En del har mailat om ackord och tabbar till Kalla mig.

Ackorden är (1)D (2)Bm (3)F#m (4)G. Jag använder mig bara av de ljusa strängarna och dämpar med vänsterhanden. Här kommer ett försök till tab, rytmen får ni klura ut själv och antal gånger varje ton spelas.
-3-2-3-2-10-9-7-7-2-4-2-2-7-5-3-3
-3-3-3-3-7--7-7-7-2-2-2-2-3-3-3-3
-2-2-2-2-7--7-7-7-2-2-2-2-4-4-4-4

Refrängen är A Bm G D. i slutet av de första kör du A och sen B, som jag färgar med ett litet klädsamt C#. Dessa ackord jinglas på de ljusa strängarna. Hoppas att det funkar.

Obs!
Glöm inte bort att alla hatar killar som tar fram gitarren på fester. Fyllegitarr ska spelas i ensamhet under stort allvar och med ett förhävt, ömtåligt ego.

Trädgården och vidare

Spelningen på Trädgården var rolig. Jag och Martin var mycket nöjda, men blås- och klockspelssektionen var lite tveksamma. Något miffo stal en skjorta av Jesper, vår trumpertare. Det var dåligt gjort, skäms. Jag blev jättearg och körde ut folk från logen. Några gnällde och var löjliga. Utmärkde sig mest gjorde tre trettioåringar som stod i ett hörn och ritade könsorgan och en kille som såg ut som Stefan Sundströms onda kusin.

Eurosport var bra, speciellt den där biten som låter som om Saint Etienne hade producerat "When we were winning". Grymt piano.

Nästa spelning är på Hultsfred och sedan blir det Lund den femtonde juli. "Mejeröjet" heter det.