måndag, maj 30, 2005

"Ge dom våld"

Så här är det, om ni undrar. "Ge dom våld" släpptes som cd-r i hundra ex och tog slut. Den kommer att pressas i tusen ex nu, med ett extraspår och distribution av Border. Jag tror att den ska vara färdig om två veckor ungefär. Då ska den väl vara ganska lätt att köpa.

Vapnetsida

Idag fick jag en rolig överraskning! En kille som heter Christoffer Roth har svängt ihop en vapnetsida. Besök den, den lär ju bli bra. Bättre än den här bloggen med säkerhet.

söndag, maj 29, 2005

Dom laddar ner mig, fil för fil

Det är bra att vapnet sprids via mp3, men jag har upptäckt att två ofärdiga låtar sprids. Jag vet inte hur de har hamnat på nätet, men de heter "Seymor Hoffman" (sic!) och "Min gitarr". "Seymour" som den rättstavade, mixade och mastrade versionen heter släpps på nyupplagan av "Ge dom våld" om en eller två vecka. Om någon vill ha den som mp3 kan jag skicka den. "Min gitarr" heter numera "Prästgatan" och kommer till hösten i en bättre version. Om någon skulle läsa det här och har låtarna, snälla dela inte ut dem. Jag skäms. Tanka ner de riktiga versionerna istället.

onsdag, maj 25, 2005

Vapnet spelar för cash

Beat Agency kommer att boka spelningar i fortsättningen. Det blir skönt. Av en märklig slump har det varit så att alla spelställen inte har pengar till gage just den kvällen vi ska spela, för att de måste köpa champange till sina kompisar som spelar skivor eller liknande. Nu är det slut med sötebrödsdagarna!

Roligast var när jag pratade med Hultsfredbokaren som krasst konstaterade: "ingen skulle betala för att se ett band som spelar på rookiescenen."

Vi spelar nog gratis i fortsättningen också, om det är någon rolig grej. Men inte på klubbar med dyrt inträde och mycket folk.

Metropolis



I deras gästbok tjafsas det om vem som var först med att boka oss. Det var Anton Gustavsson (En Garde). Att vi har spelat i Göteborg verkar inte räknas, det ska väl var Stockholm för att det ska bli en riktig debut. Fast vi har ju spelat där också. Hur som helst så ska det bli roligt. Men jag är lite nervös, det var så länge sedan jag var på mettan. Att bara gå dit känns som en utmaning.

måndag, maj 16, 2005

Satan och tjejen

Embassy:
"Men vi ser inga direkta konflikter mellan olika genrers, förutom rocken som är satan och den manschauvinistiska hip-hopen som är satans tjej."

torsdag, maj 12, 2005

Maskerade hämnare


Vapnet, Mattsonsliden.
Anna tog fotot, Ingrid målade tavlan.

onsdag, maj 11, 2005

Spelningar

Vapnet har nu begåvats med två livemusikanter: P-o och Jesper från Lola Bs. De blåser i trumpeter, saxofoner och flugelhorn samt sjunger. Det är skönt för jag kan renodla min roll som den introverta gitarristen ännu mer. Förhoppningsvis kommer David, killen som spelar lustiga instument i Laakso, att spela klockspel någon gång också.

Här är framtida spelningar:

27 Maj: Metropolis, Stockholm.
3 Juni: Velocity, Uppsala.
10 Juni: Klubb Patsy, Stockholm.
18 Juni: Hultsfredsfestivalen, Hultsfred.
11-13 Augusti: Emmabodafestivalen, Emmaboda.

torsdag, maj 05, 2005

Capitalism is killing music

Listan över personer vapnet vill skjuta.

http://expressen.se/content/1/c6/27/14/21/6029165d.jpg